Ma 2017. október 23., hétfő, Gyöngyi napja van.

Ladies vs. Ricky Bahl (2011)

Akár azt is mondhatnánk, hogy a Band Baaja Baaraat (Egy halom lakodalom) sikerét meglovagolva a készítő Yash Raj stúdió gyorsan visszazavarta stábot, valamint a Ranveer Singh és Anushka Sharma párost forgatni, majd a végeredményt Ladies vs. Ricky Bahl címmel beadta a mozikba. Bár ez a megállapítás nem is áll olyan távol a valóságtól, valójában ezt a habkönnyű, romantikus vígjátékot bátran állíthatjuk a bollywoodi közönségfilmet megújítani szándékozó törekvések sorába.

A 2010. december 10-én bemutatott Band Baaja Baaraat merész próbálkozásnak tűnt, nem illeszkedett a hagyományos szuperprodukciók közé. Az elsőfilmes Maneesh Sharma rendező mellé egy ismeretlen színészt osztottak Ranveer Singh személyében, a sztárkultusszal mélyen átitatott közegben a kissé súlytalan Anushka Sharma jelentette az összes vonzerőt, miközen a film teljes költségvetése meg sem közelítette az átlagos filmekét. Az elsöprő siker azonban végképp meggyőzte a stúdiót arról, hogy a szokatlan megoldásokkal operáló csapatnak érdemes bizalmat szavazni, így gyakorlatilag a teljes stábot megtartva rögtön új filmet rendeltek.

Attól eltekintve, hogy időközben Ranveer Singh a BBB-nak köszönhetően szupersztár lett, Anushka Sharma pedig bebetonozta magát az elsővonalba, Maneesh Sharma rendező maradt a Band Baaja Baaraat esetében alkalmazott fogásoknál.
Úgy készített az indiai közönség számára is egzotikus helyeket felsorakoztató mozifilmet, hogy nem lépte át az országhatárt. Míg az átlagos bollywoodi filmeknek kötelező elemük a látványos külföli helyszínek, addig a Ladies vs. Ricky Bahl nézőcsalogató kulisszáit olyan, egymástól különböző hangulatú városok adják, mint Lucknow, Mumbai, Delhi és Goa. A delhi születésű rendező egy interjúban bevallotta, hogy csak Delhiben több tucat filmet tudna forgatni, annyi hangulata és arca van a városnak. A gazdasági nagyhatalommá váló országban India felfedezése a bollywoodi film számára egyesek szerint az új generáció egészséges nemzeti büszkeségének jele.

A kaméleonként bárhol, bármilyen alakban felbukkanó címszereplő gyanútlan nők pénzére utazik. Az átvert hölgykoszorú, a szende muszlim özvegyasszony (Aditi Sharma), a nagyszájú, elkényeztetett újgazdag liba (Parineeti Chopra), valamint a kimért, karrierista üzletasszony (Dippanita Sharma) nekiindulnak, hogy a föld alól is előkerítsék a pofátlan szélhámost.
A Ladies vs. Ricky Bahl az átlag bollywoodi filmektől eltérően nem a harsány poénokkal szórakoztat, hanem visszafogott, finom humorral. Éppen ezért a három hölgy utazását és közös kalandjait diszkrét bájjal bemutató Maneesh Sharma - még ha csak a legjobb jelenetek idejére is, de - képes megidézni a méltán emlékezetes Zindagi Na Milegi Dobara hangulatát.

A bollywoodi produkciók többségétől eltérően a film erőteljesen épít az ismeretlen arcokra. A legjobb jelenetek az ismeretlen színészek alkotta, bosszúra éhes női trióhoz fűződnek, míg a Ranveer-Anushka páros erős túlzással szinte csupán vendégszerepel a filmben a kötelező szerelmi szál okán. Bollywoodban mindenképpen meglepő, hogy a játékidő egyenletesen megoszlik a sztárok és az ismeretlen színészek között, ráadásul egyikük még saját item-songot is kapott! Ez már valóban olyan hallatlan, hogy talán nem is hinnénk, ha ez az ismeretlen színésznő nem az itt bemutatkozó Parineeti Chopra lenne, aki a szupersztár Priyanka Chopra unokatestvére.
Nézőként akkor esünk aztán igazán ámulatba, amikor a valóságban igen csinos Parineeti Chopra ellenszenves trampli képében debütál egy Yash Raj-féle közönségfilmben. Több, mint szokatlan! Azonban teszi mindezt olyan hitelesen, hogy az összes filmes díjkiosztó gálán bezsebelte a kezdő színésznőknek járó díjat, játékával bizonyítva, hogy nem a bájos pofi és a híres rokon okán kell számolni vele a jövőben.

A fiatalos zenével és lendületes dalbetétekkel megtámogatott Ladies vs. Ricky Bahl könnyed romantikus vígjáték a Bachna Ae Haseenot jegyző Devika Bhagat írónőtől és a Band Baaja Baaraat készítőitől, az egyre inkább mókás rajzfilmfigurára hasonlító, bájos kiskacsafejű Anushka Sharmával, a habokból kiemelkedő Ranveer "Adonisz" Singh-gel, valamint a film valódi sztárjaival, a minden hájjal megkent szélhámos nyomába eredő, szeretnivaló hölgykoszorúval.
Magyar feliratos előzetes:
 

Hozzászólások   

 
#1 katka50 2012-03-03 08:24
Nekem az tetszett a legjobban a filmben, hogy hihetetlen könnyedséggel karikírozza ki az egyes társadalmi réteget.
 

A hozzászóláshoz be kell lépned.

Vetítések

2016. július 1. 18:00
Hawaa Hawaai  (2014)
Indiai Kulturális Központ

2016. július 15. 18:00
Prem Ratan Dhan Payo (2015)
Indiai Kulturális Központ

2016. július 29. 18:00
Shool (1999)
Indiai Kulturális Központ

2016. augusztus 19. 18:00
Hum Saath Saath Hain (1999)
Indiai Kulturális Központ

2016. szeptember 2. 18:00
Iqbaal (2005)
Indiai Kulturális Központ

2016. szeptember 16. 18:00
Koi Mil Gaya (2003)
Indiai Kulturális Központ

2016. október 28. 18:00
Phir Milenge (2004)
Indiai Kulturális Központ

Legújabb hozzászólások
 • Kabhi Khushi Kabhie Gham... (2001)
  isa | aug. 6. 15:58
  sziasztok segitsetek kérlek hogy tudom megnézni
   
 • Dhoom:2 (2006)
  bogica123 | jún. 16. 15:37
  hol lehet indiai filmeket megnézni? ha tud valaki olyan oldalt, légyszi írjátok meg. köszi Süti
   
 • Dum Laga Ke Haisha (2015)
  gabor86 | márc. 31. 19:24
  Jó film ez :)
   
 • Dum Laga Ke Haisha (2015)
  gabor86 | márc. 31. 19:21
  Nem értem 2016-n jelent meg a film de magyar felíratott még nem láttam hozzá vicc!!
   
 • Prem Ratan Dhan Payo (2015)
  elisa | jan. 26. 12:51
  Lehet itt valahol filmet is nezni? valaszt varok :(
   
 • Indiai filmvetítések országszerte
  Jasha | jún. 15. 15:07
  De jó, végre jönnek hozzánk Debrecenbe is indiai filmek!
   
 • Indiai filmklub - Anjaana Anjaani
  Sipi20 | ápr. 29. 04:41
  Szia, innen már ne kérj segítséget, a szájt haldoklik, sajnos, én is csak véletlenül tudtam rólad. Ha az Ázsiafilmre írsz, hamarabb rád lelek. Felirat: ide tilos linket kitenni, de ha beütöd a ...
   
 • Indiai filmklub - Anjaana Anjaani
  kisbuddha | ápr. 22. 07:20
  Sziasztok! Hol lehet magyar feliratot letölteni hozzá? Köszi.
   
 • Paheli (2005)
  kisbuddha | ápr. 14. 08:20
  Fantasztikusan jó film. Nem kell nekem, hogy Oscart kapjon és hogy hollywoodi legyen. legyen jó! és ez igen csak jó film!
Filmajánlók véletlenszerűen

Rock On!! (2008)

Rock On!! (2008)

 Láttak már olyan bollywoodi filmet, amelyben rockszámok szolgáltatják a „daljeleneteket” és egy rockzenekarról szól? Én azelőtt nem, és biztos, hogy a Rock On!!-t sem jutott volna eszembe magamtól megnézni. Végülis hindi filmet nem ezért néz az ember, ilyet nyugati...

Zindagi Na Milegi Dobara (2011)

Zindagi Na Milegi Dobara (2011)

A Zindagi Na Milegi Dobara (Csak egyszer élsz) a 2011-es év egyik legnagyobb indiai filmsikere volt, mely a nyugati közönség előtt is szépen szerepelt. Egy fiatal rendezőnő, Zoya Akhtar második filmje, mely fiatalos hangvételével és játékosságával magával ragadta a nézőket,...

Ghajini (2008)

Ghajini (2008)

  Be kell vallanom őszintén, sohasem voltam egy Aamir Khan-rajongó. Színészi tehetségét elismerem, eddig teljesítményét és az önmagáról kialakított „értelmiségi” imázst nagyon tisztelem, de a filmjei sosem tartoztak az igazán nagy kedvenceim közé. S bár a Ghajini plakátja...

Ek Main Aur Ekk Tu (2012)

Ek Main Aur Ekk Tu (2012)

Az Ek Main Aur Ekk Tu (Egy meg egy az ketten) az utóbbi években Bollywoodban divatossá vált romantikus komédiák egyik élvezetes darabja, mely a jól bevált sémák mellett új elemeket is próbál beemelni a műfajba.