Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van.

Hírek Bollywoodból

 

 

Indiában nagy sikerrel fut a Wanted. Salman Khan új filmjét egy hete mutatták be, és az Eid-ünnepnek (a muszlim nagyböjt, a ramadán végét jelző ünnepnek) köszönhetően az első hétvégén kimagasló eredményeket produkált. Különösen a hagyományos, egytermes nagymozikban, a vidéki közönség körében sikeres, a multiplexek közönsége kevésbé lelkesedik egyöntetűen, amit az elemzők annak tudnak be, hogy a film nem állt be a speciális effektekre épített, modern akciófilmek sorába, hanem megmaradt a hagyományos stílusú akciófilmnél. Salman rajongói ugyanakkor boldogok, hogy régi, kilencvenes évekbeli nagy formájában láthatják viszont a sztárt egy olyan akciófilmben, mely kellő mennyiségben tartalmaz humort, szerelmet, és látványos táncjelenetekkel van fűszerezve. Ha a film bevétele nem esik radikálisan vissza, könnyen lehet, hogy a Love Aaj Kalt is megelőzve 2009 eddigi legsikeresebb filmje lesz.

 

Trailer

 

 

Wanted – Jalwa Song promo

 

 

 

Salman Khan most készülő, sokak által várt filmjének, a Veernek már sokkal kevésbé szerencsés a sorsa, a hírek szerint folyamatos problémák akadályozzák a film forgatását. A konfliktusok akkor kezdődtek, amikor Salman elkezdte kritizálni a rendezőt, Anil Sharmát, mivel elképzeléseik különböztek az egyik jelenet elkészítését illetően. A dolog állandó civakodássá nőtt, amelynek végén Salman egy megjegyzésével vérig sértette a rendezőt. Ha ez még nem lenne elég, Tinul Verma akciórendező összeveszett a produkciós vezetővel, így aztán meglehetős nehézségekbe ütközik a film befejezése. A hírek szerint mind Salmannak, mind a rendezőnek, mind az akciórendezőnek megvan a saját elképzelése a film elkészítésének módjáról, és ezek ritkán egyeznek egymással. Mint egy korábbi interjúban elmondta, Salman eredetileg szerette volna maga rendezni a filmet, aztán mégsem mert vállalkozni a feladatra. Lehet, hogy mégis hatékonyabb lett volna, ha maga ül be a rendezői székbe?

 

 
 
 

Danny Boyle rendezőnek talán sikerül megvalósítania Bollywood egyik régóta várt nagy álmát és egy filmben szerepeltetni Aamir Khant és Shah Rukh Khant. A Gettómilliomos sikerén felbuzdult rendező ismét egy Indiában játszódó filmet szeretne készíteni, egy negyvenes években játszódó thrillert, ám ezúttal ő csak producerként tevékenykedne, a film megrendezésére Anurag Kashyapot kérte fel. A Bombay Velvet című film három részből állna, és mindhárom részben más-más színész játszaná a főszerepet. A harmadik rész hősét Aamir alakítaná, a hírek szerint Shah Rukhot sikerült rávenni az első rész eljátszására, míg a középső epizódba eredetileg egy kezdő színészt terveztek. A legújabb tudósítások szerint azonban a rendező a harmadik szerepre John Abrahamot kérte fel hálából azért, hogy tíz év reménytelen küzdelem után 2007-ben John segítette őt bejutni a nagy nevek közé, amikor elvállalta No Smoking című filmje főszerepét. Hogy a hír mennyire bizonyul tartósnak, majd elválik, eddig még egyetlen rendezőnek vagy producernek sem sikerült rávennie Bollywood két legnagyobb sztárját, hogy állandó rivalizálásukat legyőzve közös filmben játszanak, és Bollywoodban ma már valószínűleg nincs is producer, aki képes lenne megfinanszírozni kettőjük együttes gázsiját. Meglátjuk, hogy Danny Boyle neve és a nemzetközi piacra való bejutás reménye elegendő csali lesz-e a két Khannak ahhoz, hogy hajlandóak legyenek egymással időlegesen megosztani a filmvászon nyújtotta dicsőséget és hatalmat.

 

 



Kareena Kapoor és Saif Ali Khan a figyelem középpontjába kerültek új filmjük, a Kurbaan reklámhadjárata révén, mivel a film Bollywoodban eddig még nem látott jeleneteket ígér. A híresztelések szerint a film olyan heves szeretkezési jeleneteket tartalmaz, mely az indiai filmben még elég ritka, és a közönség felcsigázva várja, hogy a való életben egymás iránti lángoló szerelméről elhíresült álompárt hasonló helyzetben láthassa viszont a vásznon. A Karan Johar gyártásában készülő filmet Renzil D’Silva rendezi, és a páros mellett Vivek Oberoi fogja játszani a harmadik főszerepet. A film a mostanában népszerű terrorizmus-témára épül, Saif egy önmagát álcázó terroristát, Kareena pedig az ő feleségét fogja alakítani. A filmet ez év végén mutatják be.

 

 

A hozzászóláshoz be kell lépned.

Vetítések

2016. július 1. 18:00
Hawaa Hawaai  (2014)
Indiai Kulturális Központ

2016. július 15. 18:00
Prem Ratan Dhan Payo (2015)
Indiai Kulturális Központ

2016. július 29. 18:00
Shool (1999)
Indiai Kulturális Központ

2016. augusztus 19. 18:00
Hum Saath Saath Hain (1999)
Indiai Kulturális Központ

2016. szeptember 2. 18:00
Iqbaal (2005)
Indiai Kulturális Központ

2016. szeptember 16. 18:00
Koi Mil Gaya (2003)
Indiai Kulturális Központ

2016. október 28. 18:00
Phir Milenge (2004)
Indiai Kulturális Központ

Legújabb hozzászólások
Filmajánlók véletlenszerűen

Antarmahal (2005)

Antarmahal (2005)

   Mega-giga sztárjaink néhanapján bevállalnak egy-egy művészfilmet, bebizonyítván, hogy nem lehet őket csak úgy beskatulyázni. Aishwarya Rai a Raincoat-ban és a Chokker Bali-ban remekelt például. 2005-ben pedig élete párja, Abhishek Bachchan is beállt a sorba az Antarmahal című filmmel....

New York (2009)

New York (2009)

 Valahogy mindig bizakodva ülök le, ha a közönség és a kritikusok által is nagyra tartott filmbe kezdhetek bele. Komoly reményeket tápláltam Kabir Khan New York című alkotása iránt is, de előre kell bocsátanom, hogy én sajnos...

Band Baaja Baaraat (2010)

Band Baaja Baaraat (2010)

 Befutott sztárok nélkül tarolhat-e mozifilm a pénztáraknál? Bollywoodban egyértelműen nem.Hőseink ráadásul ki sem mozdulnak Delhiből, sehol egy nézőcsalogató, egzotikus gondolázás Velencében, egy jóízű jódlizás a svájci Alpokban, de még csak a szomszédos Kuala Lumpurba se ruccannak át. A halmozottan hátrányos...

Dil To Pagal Hai (1997)

Dil To Pagal Hai (1997)

Vicces, látványos, fülbemászóak a dalok és kitűnő a színészi játék – ez a benyomása mindenkinek, aki látta a Dil To Pagal Hait. Igazi Yash Chopra-film, látszólag klasszikus szerelmi románc, ám a valóságban ennél több.