Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van.

Hírek Bollywoodból

 

 

Rekordösszegért talált forgalmazóra a Karan Johar új filmje, a My Name Is Khan. A hírek szerint a 2010 elején mozikba kerülő film teljeskörű forgalmazási jogaiért 1 milliárd rúpiát (kb. 20 millió dollárt) fizet a filmet forgalmazó Fox Star Studios, és ezzel lekörözi a Ghajini 900 milliós, és az Om Shanti Om 700 milliós bevételeit. A film készítői ezzel máris elkönyvelhetik a pénzügyi sikert, mivel a film 550 milliós, meglehetősen magas költségvetése még így is csak a felét teszi ki a biztos bevételeknek. Shah Rukh Khan szintén nem panaszkodhat, tavalyi „nagylelkű gesztusa” máris megtérült, amikor ugyanis Karan Joharnak nehézségei támadtak a film finanszírozását illetően, megállapodtak, hogy Shah Rukh egy fillért sem kér színészi gázsiként, ellenben ő kapja a bevételek 50%-át és a film szerzői jogai is hozzá kerülnek. Mind ez idáig Karan Johar cége, a Dharma Productions a Yash Raj Filmsen keresztül forgalmazta filmjeit (mivel a Yash és Aditya Chopra cége volt az egyik első, amelyik saját külföldi forgalmazóhálózatot épített ki), azonban ehhez a filmhez nagyobb, nemzetközi befolyású céget kerestek. Karan Johar filmjei mindig is rendkívül népszerűek voltak a külföldi közönségnél, és a My Name Is Khant mind a rendező Karan, mind a főszerepet alakító Shah Rukh karrierje egyik legérettebb és legfontosabb darabjának tartja. A film magas forgalmazási ára ugyanakkor merész vállalás, mivel ez az opusz a hírek szerint jócskán el fog térni a Karan Johar védjegyének számító, látványos, gazdag kiállítású, biztos sikerre számító szerelmi történetektől, és hiányozni fognak belőle a tőle megszokott pazar táncjelenetek is.

 

 

 
 
 
Rani Mukherjee mindent megtesz új filmje, a Dil Bole Hadippa! sikeréért. Miután tavaly komoly fogyókúrát tartott, hogy visszahozza régi formáját, hat hónapon át keményen edzett, hogy kiképezze magát tökéletes krikettjátékosnak, a film egy részében ugyanis férfi álruhába bújt krikettjátékost fog alakítani. A legutóbbi hírek szerint a forgatás befejeztével Rani negyven napos böjtöt tartott a film sikere érdekében, melynek során minden nap szorgosan imádkozott. Aditya Chopra szintén segít a színésznőnek karrierje újbóli felfuttatásában (az általánosan elfogadott közhiedelem szerint a producer-rendező Rani kedvéért vált el a feleségétől és bármikor küszöbön állhat az esküvőjük), mivel Bollywood egyik legsikeresebb fiatal férfi sztárját, Shahid Kapoort szerződtette Rani partnereként. A legújabb hírek szerint pedig Adi még a film bemutatóját is hajlandó volt elhalasztani kedvese kedvéért, és azért tették a bemutatót szeptember 18-ára, mert a csillagok állása szerint a színésznő addig szerencsétlen életszakaszban van. (Bár lehet, hogy inkább kellene hinnünk az üzleti elemzőknek, akik szerint gondos filmipari taktikázás áll a háttérben, mivel a Yash Raj Films arra spekulál, hogy a többhetes muszlim nagyböjt, a Ramadán vége felé a szórakozásra és nagyfilmekre kiéhezett közönség lelkesebben fogadja majd a produkciót.) Raninak van miért aggódnia, hiszen az elmúlt években zsinórban több bukott filmben alakított főszerepet (Ta Ra Rum Pum, Laaga Chunari Mein Daag, Thoda Pyaar Thoda Magic), miközben 2006 óta egyetlen sikere sem volt. Sokak szerint Rani jobban tenné, ha imádkozás helyett nem kötné le magát a Yash Raj Filmshez, és akkor nem lenne áldozata Adi kísérletező kedvének, mely hol óriási sikereket (Dhoom, Hum Tum, Fanaa, Dhoom:2, Chak De! India, New York), hol nagy bukásokat eredményez (Rani filmjein kívül ilyen volt a Jhoom Barabar Jhoom, az Aaja Nachle vagy a Roadside Romeo). Reméljük, Raninak ezúttal szerencsét hoznak a csillagok, hiszen a sok fiatal üdvöske között mégiscsak ő Bollywood egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb színésznője.
 

Dil Bole Hadippa! – Theatrical Trailer

 

Hadippa – Remix

 

 

 

A sokak által türelmetlenül várt új Hrithik Roshan-film, a Kites premierjét elhalasztották 2010 január 15-ére. A bemutató december 18-ára volt kitűzve, de Hrithik apja, Rakesh Roshan, a film producere, a januári időpont mellett döntött. A rossznyelvek máris arról kezdtek pletykálni, hogy a bemutatót azért halasztották el, mert meg akarják várni, míg a Hrithik és mexikói partnere, Barbara Mori között szövődött állítólagos románcról szóló híresztelések elülnek, ám Roshan papa mással indokolta döntését. 2010 január 14-én lesz éppen 10 éve, hogy fia felbukkant Bollywood vásznain, ekkor volt ugyanis első filmje, a Kaho Naa… Pyaar Hai premierje. Hrithik pályakezdése azóta már legendává vált Bollywoodban, szinte alig volt olyan indiai színész, aki ennyire hirtelen, valóban egyik napról a másikra került volna be a legnagyobb sztárok alkotta élbolyba. S bár 2001-2002-ben számos sikertelen filmben szerepelt, karrierje azóta is töretlen, és Roshan papa a januári bemutatóval arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy fiacskája ilyen rövid idő alatt vált ekkora szupersztárrá. Ugyanakkor a halasztgatás némi kockázatot is rejt magában, a Kitesot már jó ideje reklámozzák (első hírverése a cannes-i filmfesztiválon volt), a közönség várakozása most van tetőpontján, és előfordulhat, hogy a bemutató további halogatása nem tesz majd jót a film bevételeinek.

 

 


Zeenat Aman visszatér a filmvászonra. A hetvenes évek legendás színésznője kortársához, Neetu Singhez hasonlóan ötvenes éveiben tér vissza Bollywoodba. A pályáját Ázsia szépségkirálynőjeként kezdő színésznő a hetvenes években radikálisan felforgatta az indiai nők filmekben megjelenített képét. Első sikerét Dev Anand partnereként aratta a Hare Rama Hare Krishna című filmben, amely azért számított szenzációnak, mert először fordult elő, hogy egy kezdő színésznő játéka elhomályosította a sztár jelenlétét a filmben (riválisát a kor egyik bollywoodi királynője, Mumtaz alakította). Mindig modern figurákat játszott, mini szoknyát, nadrágot viselő, emancipált, sorsukat gyakran maguk irányító nőket, és legnagyobb sikerének azt könyvelhette el, hogy a közönség annak dacára szerette ezeket a figurákat, hogy sokszor romlott vagy kétes erkölcsű nőalakokat játszott. A mindig szexi, vonzó színésznő arról is elhíresült, hogy a felszabadulás utáni indiai filmben ő volt az első, aki a vásznon szájon csókolta férfi partnerét, és ráadásul ezért a szerepéért a Satyam Shivam Sundaram című filmben még Filmfare-díjra is jelölték. A közönség számára legemlékezetesebb alakításai többek között a gyermek Aamir Khant is szerepeltető Yaadon Ki Baaraat Sunitája (videó), az 1978-as Don Romája, valamint a Hindi Filmklubban is vetített Dharam Veer hercegnője volt. Zeenat a 80-as évek végén visszavonult, és a kor szokásai szerint gyermekei nevelésének szentelte idejét. Azóta csak apró mellékszerepekben bukkant fel néha, azonban most Sanjay Sharma Dunno Y... Naa Jaane Kyon című filmjében komoly szerepet vállalt, hiszen a történet az ő általa megjelenítendő anya és gyermekei körül bonyolódik majd.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások   

 
#1 Gianni 2009-09-05 14:01
Zeenat Amant szeretjük a Dharam Veer óta nagyon. 8)
 
 
#2 szavérá 2009-09-05 14:31
És ebben a Yaadon Ki Baaraatos videóban nemcsak különleges, hanem gyönyörű is :zzz . Fantasztikus színésznő volt, sokféle különböző szerepben láttam, és mindig jó.
 
 
#3 robottaekwon5 2009-09-06 13:04
Shahid Kapoor Rani párjaként??? Nem túl fiatal hozzá?
 
 
#4 katka50 2009-09-06 15:40
Nagyon várom már a filmet, mert imádom ezt a fiút. Bár szerintem is jobban illett hozzá Amrita Rao korban és stílusban egyaránt. De, ha belegondolok, hogy Kareena Kapooral, aki évekig a való életben is a párja volt, sikeres filmeket forgatott, azt kell mondjam, hogy az a 3 év nem lehet akadály.
 
 
#5 szavérá 2009-09-06 16:19
Láthatóan Ranit igyekeztek minél jobban megfiatalítani, szerintem ezért is raktak mellé fiatalabb partnert. Jól is néz ki, de szerintem ez a szexi hódító image nem áll jól neki. Amúgy sem értem, miért ezzel próbálkoznak, amikor ő a színészi képességeivel sokkal jobban el tudja hitetni, hogy szép és fiatal. Ma már azért Bollywoodban sem biztos, hogy a 30 feletti színésznőknek nincs jövője.
 
 
#6 katka50 2009-09-30 20:17
Megnéztem a Dil Bole Hadippát. Ranit mintha kicsit túlsminkelték és -fogyasztották volna,hogy fiatalítsanak rajta. Ez engem nem zavart, csak meglepett,hogy megengedte.(Bár állítólag sokat is edzett,hogy fitt legyen)Tudnia kell, hogy nem elsősorban a szépségéért szeretik a rajongói, hanem azért, amit most is adott: a tehetségéért. Mivel elfogult vagyok Shahid Kapoorral, róla csak az igazat írom: jóképű, sármos, frenetikus táncos és jó színész. Azt gondolom, klassz filmet láttam, nem is értem az IMDb és egyéb helyek értékeléseit.
 

A hozzászóláshoz be kell lépned.

Vetítések

2016. július 1. 18:00
Hawaa Hawaai  (2014)
Indiai Kulturális Központ

2016. július 15. 18:00
Prem Ratan Dhan Payo (2015)
Indiai Kulturális Központ

2016. július 29. 18:00
Shool (1999)
Indiai Kulturális Központ

2016. augusztus 19. 18:00
Hum Saath Saath Hain (1999)
Indiai Kulturális Központ

2016. szeptember 2. 18:00
Iqbaal (2005)
Indiai Kulturális Központ

2016. szeptember 16. 18:00
Koi Mil Gaya (2003)
Indiai Kulturális Központ

2016. október 28. 18:00
Phir Milenge (2004)
Indiai Kulturális Központ

Legújabb hozzászólások
Filmajánlók véletlenszerűen

Wake Up Sid (2009)

Wake Up Sid (2009)

 A huszonhat éves Ayan Mukherjee bemutatkozó alkotása, a Wake Up Sid (Ébresztő, Sid!) a kritikusi elismerésen túl közönségsikert is aratott, a 2009-es évet tekintve a nyolcadik legnagyobb bevételt elérve - ennél szebb kezdésről pedig Bollywoodban álmodni sem lehet.Ez a...

New York (2009)

New York (2009)

 Valahogy mindig bizakodva ülök le, ha a közönség és a kritikusok által is nagyra tartott filmbe kezdhetek bele. Komoly reményeket tápláltam Kabir Khan New York című alkotása iránt is, de előre kell bocsátanom, hogy én sajnos...

Eklavya (2007)

Eklavya (2007)

  Hosszú ideje nem láttam ilyen hangulatos filmfelütést. Animációs formában játszódik le a Mahábhárata egyik története, ami Eklavyáról, a szolgalelkű íjászról szól. Ezt a kis kitérőt egy szokatlanul bizarr hangnemváltás („vér is lesz”) és Amitabh Bachchan védjegyének számító legendás bariton hang...

Salaam-E-Ishq (2007)

Salaam-E-Ishq (2007)

  Igaz, hogy ez egy bollywoodi filmekkel foglalkozó site, de kétlem, hogy sok olyan filmrajongó lenne közöttünk, aki ne látta volna Richard Curtis 2003-as Igazából szerelem (Love Actually) című alkotását. Én személy szerint meglehetős késéssel, az első televíziós sugárzás idején láttam,...