Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van.

Hírek röviden

 

 

Hrithik Roshan fizimiskája megragadta a nyugati producerek képzeletét. A Cannes-i filmfesztiválon reklámozott Kitesban bemutatkozott új, szakállas Hrithik erősen emlékeztette a latin-amerikai forgalmazókat Jézus Krisztusra. A sztár nézőket elbűvölő tekintete és ideális testalkata felkeltette a nyugati filmkészítők figyelmét, ám még így is meglepő, hogy épp a Megváltó megformálásának lehetősége vetődött fel vele kapcsolatban. Minden esetre elég sajátos és merész újítás lenne, ha egy épp egy indiai színészt választanának erre a szerepre.

 

 

 

A Fox Studios három filmre szóló szerződést köt Akhsay Kumarral. Akki eddig is sok tekintetben úttörő volt az indiai filmiparban, és ezidáig ő az egyetlen indiai sztár, aki ilyen ajánlatot kapott. A külföldi filmgyártók érdeklődését felkeltette a Kambakht Ishq sikere, és a benne szereplő Sylvester Stallone és Brandon Routh miatt a nyugati közönség körében is ismertté vált India egyik legnagyobb bevételeket termelő sztárja. Az eset példátlan, mert nyugati producerek eddig csak indiai gyártócégekkel kötöttek üzletet, de soha nem szerződtettek még indiai színészt a hollywoodi sztárokéhoz hasonló csillagászati összegekért. Akki ráadásul szabad kezet kapott a filmekhez, maga választhatja meg a forgatókönyveket és a neki tetsző rendezőket.

 

 

 

Úgy tűnik, Karan Johar Dostanája valóban megtörte a jeget. A korábban fősodorbeli filmekben tabunak számító homoszexualitás témája e mű nyomán szalonképessé vált Indiában, és sorban érkeznek a hírek hasonló tematikájú filmekről. Egyrészt rebesgetik, hogy Karan Johar producer és Tarun Mansukhani rendező a Dostana második részének készítését fontolgatják. A folytatásban mindenképpen megtartanák Abhishek Bachchan és John Abraham nagy sikert arató párosát, ám valószínűleg új hősnőt társítanának melléjük (a szereppel kapcsolatban felmerült többek közt Katrina Kaif neve). Olyan híreket is hallani, hogy a filmben ezúttal a „hamis” férfipár mellett szerepelne egy valódi homoszexuális páros is.

Eközben más rendezők is kísérleteznek a témával. Dibakar Bannerjee rendező, aki a közelmúltban a Khosla Ka Ghosla és az Oye Lucky! Lucky Oye! című filmekkel szerzett nevet, olyan romantikus komédiát tervez, amelyben a romantikus pár mellett egy meleg figura lenne a komikus karakter. A rendező szerint e darab új megvilágításba helyezné a klasszikus szerelmi háromszög-tematikát, mivel a homoszexuális karakter nézőpontjából mutatná be azt. A romantikus párt Imran Khan és Katrina Kaif alakítaná a filmben, míg a hoppon maradt, vicces harmadikat a rendező kedvenc színésze, Abhay Deol játszaná.

Újabban már nemcsak férfi figurákkal kapcsolatban szalonképes a téma az indiai filmgyártásban, Divya Dutta színésznő saját bevallása szerint szenvedélyes leszbikus jeleneteket forgat a Monica című film számára Kittu Gidwani kolléganőjével. Divya szerepe szerint egy megalkuvó nőfigurát alakít, aki céljai elérése érdekében bármit hajlandó megtenni. A film egy politikai thriller lesz, amely a néhány éve elhíresült Shivani Bhatnagar-gyilkosság történetét dolgozza fel.

 

 

Hozzászólások   

 
#11 Ahududu 2009-08-22 17:39
Tényleg kirívó eset,nem jellemző,hogy muzulmán nőt hindu vesz el.
 
 
#12 chirya 2010-08-27 21:58
hát ha a Jézus Krisztus nem is a Bollywood istene még lehet. :-)
 

A hozzászóláshoz be kell lépned.

Vetítések

2016. július 1. 18:00
Hawaa Hawaai  (2014)
Indiai Kulturális Központ

2016. július 15. 18:00
Prem Ratan Dhan Payo (2015)
Indiai Kulturális Központ

2016. július 29. 18:00
Shool (1999)
Indiai Kulturális Központ

2016. augusztus 19. 18:00
Hum Saath Saath Hain (1999)
Indiai Kulturális Központ

2016. szeptember 2. 18:00
Iqbaal (2005)
Indiai Kulturális Központ

2016. szeptember 16. 18:00
Koi Mil Gaya (2003)
Indiai Kulturális Központ

2016. október 28. 18:00
Phir Milenge (2004)
Indiai Kulturális Központ

Legújabb hozzászólások
Filmajánlók véletlenszerűen

Udaan (2010)

Udaan (2010)

A meglepetés erejével hatott, amikor bollywoodi szuperprodukciókat megelőzve a legrangosabb indiai filmes gálán az elsőfilmes rendező, Vikramaditya Motwane tarolt az Udaannal. Hogy a meglepetés teljes legyen, az adott évben mindenki másnál több, szám szerint hét Filmfare-díjjal jutalmazott Udaan még csak...

Mere Brother Ki Dulhan (2011)

Mere Brother Ki Dulhan (2011)

El tudjuk képzelni Katrina Kaifot rövid farmershortban, vagányan öltözve, amint éppen egy mozgó teherautó tetején ad rockkoncertet? Az ötlet elég bizarrnak tűnik, ám a Yash Raj Filmsnek mégis ez hozta meg a tavalyi év egyik legnagyobb sikerét.

Dil Bole Hadippa! (2009) – más szemmel

Dil Bole Hadippa! (2009) – más szemmel

A Dil Bole Hadippa! az év romantikus filmje lehetett volna, kicsin múlott, de sajnos nem az. Az alapötlet jó, van benne egy csipet Szerelmes Shakespeare, egy falat Jab We Met és egy kis Lagaan. A krikettfilmbe...

Prem Ratan Dhan Payo (2015)

Prem Ratan Dhan Payo (2015)

  Pritampur hercege éppen a koronázására készül, amikor merényletet követnek el ellene, melybe kis híján belehal. Hűséges szolgái elrejtik a herceget és felfogadnak egy hasonmást, hogy helyettesítse őt az ünnepségeken. Az egyszerű vásári komédiásnak, Prémnek így gyorsan el kell sajátítania az...