Ma 2024. április 25., csütörtök, Márk napja van.

Hírek röviden

 

 

Tarol a Kambakkht Ishq! Az indiai kritikusok cafatokra szedték a filmet, de ez nem változtat azon a tényen, hogy 2009 eddigi legerősebb nyitóhétvégéjét produkálta Akshay Kumar eddigi legnagyobb dobása. A Ghajini trónja továbbra sincs veszélyben, de ha a hétköznapokon nem csökken a nézettség, akkor a Rab Ne Bana Di Jodi tavalyi eredményét túlszárnyalhatja a Kambakkht Ishq. Szinte az összes lehúzó kritikában megjelenik két nem túl hízelgő jelző (ostoba és vulgáris) és ez kihatással lehet a film további bevételeire. Egyedül az vigasztalhatja az alkotókat, hogy az amerikai sajtóban egy kicsit pozitívabb visszhangra lelt a művük. Persze az is lehet, hogy az, ami Indiában ostobának és vulgárisnak hat, az óceánon túl már értéknek számít.

 
 

 

Decemberben jön a Kites! Rakesh Roshan legújabb produkciója az idei év talán leginkább várt filmje Bollywoodban. Az alkotók semmit sem bíztak a véletlenre, ezért egyenesen Cannes-ba mentek külföldi forgalmazókat keresni a rekord-költségvetésű produkcióhoz.  Ez az összeg a becslések szerint 600 millió rúpia, ami egészen pontosan a Jodhaa Akbar költségvetésének másfélszerese! A film teljes egészében amerikai helyszíneken forgott és az alkotók egy nemzetközi piacra koncentráló (angol nyelvű) változatot is felvettek az indiai változat mellett. Rakesh Roshan azt is elárulta, hogy a Krrish következő részének sorsa a Kites sikerén múlik. A film igazi célja tehát az, hogy megalapozza Hrithik régóta ígért nemzetközi karrierjét. A Cannes-ban tartott sajtótájékoztatón levetítették a film előzetesét is, de a neten egyelőre csak egy kézikamerával felvett változat kering. Természetesen jelentkezünk, amint elérhetővé válik a végső előzetes.

 

 

 

 

Amitabh Bachchan legújabb filmje, az Aladin alighanem a legszerencsétlenebb csillagzat alatt született produkció egész pályafutása során. A forgatás 2007-es megkezdése óta szupersztárok valóságos átjáróházává váltak Sujoy Ghosh rendező harmadik filmjének díszletei. A kavarodás akkor kezdődött, amikor Amitabh arra kérte az alkotókat, hogy Abhishek helyett valaki mást kérjenek fel Aladin szerepére, mert nem akar állandóan a saját fiával együtt szerepelni. A szerepet végül hosszú találgatások (Hrithik neve is felmerült) után a feltörekvő Ritesh Deshmukh kapta, de amint megoldódott ez a probléma, három sokkal komolyabb lépett a helyére. Először Ramesh Sippy producer hátrált ki a produkció mögül, a kivételesen magas büdzsére hivatkozva. A helyére az Eros lépett, de azt már a legendás produkciós cég sem tudta megakadályozni, hogy a költségvetés teljesen elszálljon. Ezután a gyűrű szellemének szerepére leszerződtetett Sanjay Duttot ítélték hat évnyi letöltendő börtönbüntetésre azért, mert az 1993-as zavargások idején illegálisan tartott lőfegyvereket magánál. Kényszerű távozása után John Abrahammal (!) akarták újraforgatni a jeleneteit, de négy hónap után mégis kiengedték a „dutyiból” és így folytathatta a megkezdett munkát. Ezután Amitabh Bachchan egészségi állapota romlott meg annyira, hogy nem tudott kamera elé állni bizonytalan ideig. Miközben lábadozott, a blogjában biztosította az alkotókat elkötelezettségéről, felépülése után pedig sikeresen rögzítették a kimaradt jeleneteit. Jelenleg úgy néz ki, hogy augusztus elején kerül bemutatásra a film, de nem lepődnék meg, ha ezt a napokban ismét elhalasztanák, mert egyelőre még egy árva előzetes sincsen a filmhez. Az alkotók ennek ellenére nagyon magabiztosnak tűnnek és máris bejelentették a folytatást!

 

 

Hozzászólások   

 
#1 Gianni 2009-07-15 12:05
Eddig tartott a remény, hogy Akhsay Kumar képes normális filmet összehozni. Beszédes az imdb 3,8 pontja. 8)
 
 
#2 Winddanser 2009-07-15 21:12
Az az igazság, hogy a kritikusoknak igazuk volt. Indiában. Régen nem láttam ilyen rossz filmet.
:P :cry: :-x
A New York viszont szenzációs. :eek:
 

A hozzászóláshoz be kell lépned.

Vetítések

2016. július 1. 18:00
Hawaa Hawaai  (2014)
Indiai Kulturális Központ

2016. július 15. 18:00
Prem Ratan Dhan Payo (2015)
Indiai Kulturális Központ

2016. július 29. 18:00
Shool (1999)
Indiai Kulturális Központ

2016. augusztus 19. 18:00
Hum Saath Saath Hain (1999)
Indiai Kulturális Központ

2016. szeptember 2. 18:00
Iqbaal (2005)
Indiai Kulturális Központ

2016. szeptember 16. 18:00
Koi Mil Gaya (2003)
Indiai Kulturális Központ

2016. október 28. 18:00
Phir Milenge (2004)
Indiai Kulturális Központ

Legújabb hozzászólások
Filmajánlók véletlenszerűen

Ek Main Aur Ekk Tu (2012)

Ek Main Aur Ekk Tu (2012)

Az Ek Main Aur Ekk Tu (Egy meg egy az ketten) az utóbbi években Bollywoodban divatossá vált romantikus komédiák egyik élvezetes darabja, mely a jól bevált sémák mellett új elemeket is próbál beemelni a műfajba.

Dostana (2008)

Dostana (2008)

Kiadó lakást keresve melyik férfi ne hazudná gondolkodás nélkül azt a gyanakvó házinéninek, hogy az ő szíve bizony a lakásra szintén pályázó vadidegen riválisért dobog, ha ezzel rögtön az észbontó Priyanka Chopra lakótársává avanzsálhat?! Filmbéli fiaink is megteszik ezt, és...

Guzaarish (2010)

Guzaarish (2010)

 A Guzaarish komoly kérdéseket feszegető, szomorkás hangulatú melodráma, melyet Sanjay Leela Bhansali szemet gyönyörködtető látványvilággal, valamint Hrithik Roshan és Aishwariya Rai különleges színészi alakításával tálal. 

Khamoshi (1969)

Khamoshi (1969)

  Az 1969-es Khamoshi (Csend) igazi gyöngyszem a bollywoodi filmek között. A film noirok borongós, füstös képi világát megidéző alkotás felvételei elnyerték a legjobb operatőrnek járó Filmfare-díjat. Ez a hangulatában is borongós mű az elfojtott belső vágyakat...