Ma 2017. november 22., szerda, Cecília napja van.

Ranbir Kapoor Budapesten

„A bollywoodi filmsztárok utáni vágyakozásomat már az Istenek se bírták tovább nézni és úgy döntöttek, közbelépnek. Egy forró, nyári napon tálcán elhozták nekem Budapestre az egyik legnagyobb indiai filmsztár-dinasztia legifjabb csemetéjét. Így történt, hogy 2012.július 8-án három órát tölthettem Ranbir Kapoor társaságában.” – Exkluzív beszámoló Ranbir Kapoor budapesti reklámfilm-forgatásáról.

Mit csinál az ember lánya, ha lehetősége adódik Shah Rukh Khannal találkozni? Megveszi a repülőjegyét a távoli országba, és kifizeti a tetemes összeget a program belépőjére. És mit csinál, ha SRK lemondja a programot? Összeomlik és zokog három napig. Csalódottan hazajön, majd dühösen utálja az összes bollywoodi filmsztárt. Aztán ahogy telik-múlik az idő, szíve megenyhül. Később pedig, amikor már több alkalommal is eljut Indiába, nyitott szemmel jár, hátha elcsíp egy forgatást vagy filmsztárt a repülőtereken vagy az ország bármely részén. Persze nem történik semmi, így csak sóhajtozva, tágra nyílt szemekkel bámulja a hatalmas filmplakátokat az utcákon és ábrándozik tovább.
A vágyakozásomat aztán már az Istenek se bírták tovább nézni és úgy döntöttek, közbelépnek. Egy forró, nyári napon tálcán elhozták nekem Budapestre az egyik legnagyobb filmsztár dinasztia legifjabb csemetéjét. Így történt, hogy 2012.július 8-án három órát tölthettem el Ranbir Kapoor társaságában.

Annak a Ranbir Kapoornak a társaságában, aki 2007-ben a Saawariya című filmben mutatta meg először tehetségét és hátsó felét a nagyérdeműnek, később pedig sorra szerepelt jobbnál jobb filmekben. Wake up Sid, Bachna Ae Haseeno, Anjaana Aanjaani, Rockstar, Barfi! - mind nagy kedvenceim. Fiatal kora ellenére pedig már az indiai Oscarnak számító hat Filmfare-díjjal is büszkélkedhet.

Az a Ranbir Kapoor járt tehát Budapesten, aki Rishi Kapoor és Neetu Singh fiacskája, a legendás színész- és rendezőóriás Raj Kapoor unokája; Randhir Kapoor, Rajiv Kapoor, és Kunal Kapoor unokaöccse, kinek nagybácsikája Shashi Kapoor és Shammi Kapoor és végül, de nem utolsó sorban, akinek Kareena Kapoor és Karisma Kapoor az unokatestvére.

Az egész budapesti forgatást a megrendelő cég akaratának megfelelően több hónapos hatalmas titkolózás követte, ami számomra, aki nagy Ranbir-rajongó, embert próbáló feladat volt. Egy jó barát révén jutottam el a reklámfilm forgatására, és a forgatás producereként dolgozó barátomat hozhattam volna kellemetlen helyzetbe azzal, ha korábban világgá kürtölöm örömömet.Eljött tehát a nagy nap. Először reggel négykor lett volna lehetőségem menni a forgatás helyszínére, ahol éppen csók-dublőrt kerestek barátunk számára. Ekkor még javában az igazak álmát aludtam, így a csókról bizony lemaradtam. Később délután négyre kaptam időpontot a Parlamenthez - nem fogom hosszasan ecsetelni izgalmamat, de annyit elárulhatok, hogy szívem egész nap a torkomban dobogott.
Négy óra előtt már ott voltam a helyszínen, producer barátom bemutatott a stáb tagjainak és az indiai stáb producerének. Mindenki nagyon kedves volt, éreztem, hogy ők is őszintén örülnek a magyar rajongó lány örömének. Az indiai producer, egy szintén nagyon kedves hölgy megígérte, amint lesz rá mód, odavisz hősömhöz.

Feszült várakozás kezdődött, majd kb. 15 perc múlva megérkezett a nagy fekete járgány. A stáb minden tagja az autó köré gyűlt, naná, hogy velem együtt. Voltunk vagy harmincöten. Az autó megállt, és mint a filmekben, lassan, nagyon lassan leereszkedett az ablak, előttem pedig kirajzolódott Ranbir Kapoor profilja. A szívem úgy dobogott, hogy majd kiugrott a helyéről. Lassan kinyílt az ajtó és sztárunk kiszállt az autóból.
Te jó ég! Milyen magas és vékony!
Ez volt az első gondolatom. A második pedig az, hogy én ezt most el se hiszem.
Akkor sem.
De nem volt időm feleszmélni, 3 perc múlva az indiai producer hölgy megfogott és azt mondta: MOST!

Lábam elkezdett remegni, miközben odaléptünk Ranbirhoz, a hölgy pedig bemutatott. Elrebegtem a nevem, ő két kezébe fogta a kezemet, és kétszer is rákérdezett, tényleg jól értette-e. Én csak álltam ott, kezem a kezében, az indiai hölgy pedig elmondta Ranbirnak, hogy ez a magyar lány már majdnem 500 bollywoodi filmet látott és nagy Ranbir-rajongó. „- Really?” - csodálkozott barátunk. „- Yes it’s true” - rebegtem, és hogy az összes filmjét láttam már. Megint kaptam egy „- Really-t?” majd gyorsan gratuláltam a Rockstar című filmjéhez, amire egy bájos „Thank you” volt a válasz. Az indiai hölgy közölte Ranbirral, hogy én két dolgot is szeretnék tőle kérni. Erre barátunk kérdően rám néz azzal a ranbirkapooros tekintetével – lábam, ha lehet, még jobban remeg –, és mondom neki, hogy egy közös fotó szeretnék. „- Yes, sure” - jött a válasz azon a ranbirkapooros hangján és rutinosan átölelte a derekam. (Hú, de jó illata volt!) És mi a második kérésem? Hát… Szeretnék egy autogramot a nálam lévő Filmfare magazinra egy barátom számára. „- Yes, sure” - jött megint a válasz, majd egy „- Tell me the name” - után megírta a drágám.
Ezután én megköszöntem a lehetőséget, hogy találkozhattam vele, erre ő: „No-no, I thank you, it was a pleasure”.

Pleasure volt bizony a javából, főleg, hogy mind ez idő alatt végig kb. 30 ember bámult, és fotósok fényképeztek minket. Végül megpróbáltam eltenni az újságot és a tollat a táskámba, ami bizony nem volt könnyű feladat remegő kezekkel.
Ennyi volt a közös pleasure, új barátomnak mennie kellett dolgozni. Az indiai producer kedvesen marasztalt, ha ráérek, maradjak nyugodtan velük a lezárt Alkotmány utcában, míg ők dolgoznak.


 

A híres indiai  Hero Motocorp cég megbízásból forgattak ugyanis reklámfilmet Budapesten, és épp egy motoros-üldözős jelenetet vettek fel. Ranbir ül a motoron, mögötte a széplány, és menekülnek, nyomukban üldözőik hatalmas, csikorgó kerekekkel nekilóduló, sötét terepjárókkal
Érdekes volt betekintést nyerni a forgatásba, még sohasem volt részem ilyesmiben. Egy jelenet kb. 30 másodpercig tartott, és rengetegszer felvették. A jelenetek között hősünk lepattant a motorról és már ment is a komputerhez megnézni az éppen felvett részt. Megigazította bukósisakját-napszemüvegét, ellenőrizte a kunkorodó hajtincseket, majd kezdődött minden előröl.

 

Egy hosszabb forgatási szünetben épp üldögéltem, mikor szó szerint lehuppant mellém egy székre. Akkor még megkérdeztem tőle, hogy tetszik neki Budapest. „- Wonderful city.” - jött a válasz, majd elkezdett beszélni, pontosabban hadarni hosszasan, hogy ő csak a forgatási helyszíneket látta eddig, stb., én pedig elmerültem a tekintetében és élveztem, hogy most csak hozzám beszél.

Érdekes volt betekintést nyerni egy filmsztár munkanapjába. Az ember azt hinné, hogy ennél jobb meló nincs is a világon, de most rá kellett jönnöm, ez bizony nem így van. A forgatáson a filmsztár tulajdonképpen egy bábu, akivel egyrészt úgy is bánnak, másrészt azt csinálja, amit mondanak neki, és akkor, amikor mondják neki. Ranbir, ha kellett, 20 percet is várt 40 fokban a tűző napon, beöltözve motoros bőrruhájába, várva az „Action!” felszólításra. Állandó a nyüzsgés körülötte, és minimum öten-hatan beszélnek hozzá folyamatosan. Minden pillanatban a figyelem központjában lenni nem éppen stressz-mentes, ezért az első adandó alkalommal Ranbir egyből kihasználta a lehetőséget, hogy megszökhessen 5-10 percre egy kis egyedüllétre. A motor kipróbálása címén fel-alá furikázva észrevétlenül kigurult a forgatás kedvéért lezárt utcából, hogy egy közeli pub előtt leparkolva beüljön teniszmérkőzést nézni, elvegyülve a pestiek között. Persze hiánya azonnal feltűnt a stábnak, és négyen indultak rögtön kutatóexpedícióra, hogy azonnal visszarángassák dolgozni szegényt.

 

A magyar filmes cég és stáb tagjai előtt le a kalappal. Annak ellenérére, hogy a forgatás elején egyáltalán nem tudták, hogy tulajdonképpen mekkora szupersztárral dolgoznak (Ranbir neve érthető okokból itthon nem mond semmit a nem Bollywood-rajongóknak), maximálisan kiszolgálták az indiai csapatot. A heroine, azaz a kötelező széplány szerepére sikerült találniuk egy 16 éves magyar lányt, aki megszólalásig úgy néz ki, mint Priyanka Chopra, és a napi 18 órai megfeszített munka mellett még az indiai stáb olyan különös kéréseit is tudták teljesíteni, mint hogy 25 db Magnum jégkrém kell de azonnal, vasárnap késő délután, amikor a legtöbb bolt zárva van a belvárosban. A Filmfare-magazin dedikálása után az egyik forgatási szünetben felcsaptam önkéntes kultúra-közi nagykövetnek, és tartottam egy gyorstalpaló tanfolyamot a magyar stábtagoknak arról, hogy ki is ez az indiai srác, aki előttük száguldozik a motoron. Mivel az újságban az egész Kapoor-család szerepelt, örömmel mesélhettem Ranbiról és a családjáról a fotókkal illusztrálva a sztorit. A forgatás végén pedig már ők is boldogan fotózkodtak vele.
Így telt el  három óra, én pedig közben figyelhettem Ranbirt és a forgatást, önfeledten bámultam és fotóztam az eseményeket.

Fura dolog ez. Az ember nézi a filmeket az otthonában, vagy a moziban, aztán egyszer csak ott áll előtte a hős a maga emberi valójában. Hihetetlen élmény, akár a mesékben. Akarom mondani, akár a bollywoodi filmekben. Én pedig csak remélem, hogy az indiai filmgyártás újból felfedezi magának Budapestet és minél több kedvencünket hozza el ide kis hazánkba.

 

Végül pedig íme a kész reklám:

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hatalmas köszönet Sárukfánnak, a BollywoodExtra társalapítójának a képekért és az exkluzív beszámolóért! :)

Kulcsszavak: Ranbir Kapoor
 

A hozzászóláshoz be kell lépned.

Vetítések

2016. július 1. 18:00
Hawaa Hawaai  (2014)
Indiai Kulturális Központ

2016. július 15. 18:00
Prem Ratan Dhan Payo (2015)
Indiai Kulturális Központ

2016. július 29. 18:00
Shool (1999)
Indiai Kulturális Központ

2016. augusztus 19. 18:00
Hum Saath Saath Hain (1999)
Indiai Kulturális Központ

2016. szeptember 2. 18:00
Iqbaal (2005)
Indiai Kulturális Központ

2016. szeptember 16. 18:00
Koi Mil Gaya (2003)
Indiai Kulturális Központ

2016. október 28. 18:00
Phir Milenge (2004)
Indiai Kulturális Központ

Legújabb hozzászólások
 • Kabhi Khushi Kabhie Gham... (2001)
  isa | aug. 6. 15:58
  sziasztok segitsetek kérlek hogy tudom megnézni
   
 • Dhoom:2 (2006)
  bogica123 | jún. 16. 15:37
  hol lehet indiai filmeket megnézni? ha tud valaki olyan oldalt, légyszi írjátok meg. köszi Süti
   
 • Dum Laga Ke Haisha (2015)
  gabor86 | márc. 31. 19:24
  Jó film ez :)
   
 • Dum Laga Ke Haisha (2015)
  gabor86 | márc. 31. 19:21
  Nem értem 2016-n jelent meg a film de magyar felíratott még nem láttam hozzá vicc!!
   
 • Prem Ratan Dhan Payo (2015)
  elisa | jan. 26. 12:51
  Lehet itt valahol filmet is nezni? valaszt varok :(
   
 • Indiai filmvetítések országszerte
  Jasha | jún. 15. 15:07
  De jó, végre jönnek hozzánk Debrecenbe is indiai filmek!
   
 • Indiai filmklub - Anjaana Anjaani
  Sipi20 | ápr. 29. 04:41
  Szia, innen már ne kérj segítséget, a szájt haldoklik, sajnos, én is csak véletlenül tudtam rólad. Ha az Ázsiafilmre írsz, hamarabb rád lelek. Felirat: ide tilos linket kitenni, de ha beütöd a ...
   
 • Indiai filmklub - Anjaana Anjaani
  kisbuddha | ápr. 22. 07:20
  Sziasztok! Hol lehet magyar feliratot letölteni hozzá? Köszi.
   
 • Paheli (2005)
  kisbuddha | ápr. 14. 08:20
  Fantasztikusan jó film. Nem kell nekem, hogy Oscart kapjon és hogy hollywoodi legyen. legyen jó! és ez igen csak jó film!
Filmajánlók véletlenszerűen

Wanted (2009)

Wanted (2009)

A Wanted az indiai filmiparban az utóbbi években a legnagyobb sikereket hozó akciófilmes hullám egyik nyitódarabja, mely újra fellendítette Salman Khan karrierjét. Bár későbbi akciófilmjei az újfajta forgalmazási stratégiák miatt nagyobb bevételeket hoztak, a Wanted sok szempontból érdekesebb és európai...

Salaam Namaste (2005)

Salaam Namaste (2005)

2005 őszén mutatták be Siddharth Anand (Bachna Ae Haseeno) filmjét, a Salaam Namaste-t. A Salaam Namaste (ejtsd: Szalám Namaszté) tipikus bollywoodi romantikus komédia, egy sor csöppet sem tipikus bollywoodi elemmel. Magam is csodálkoztam, amikor megnéztem a filmet: Nahát! Hogy mik...

Hum Dil De Chuke Sanam (1999)

Hum Dil De Chuke Sanam (1999)

A Hum Dil De Chuke Sanam jellegzetes kilencvenes évekbeli bollywoodi darab. Lángoló érzelmek, melodramatikus fordulatok, szemkápráztató díszletek, ragyogó színkavalkád és fülbemászó zenék. Ez a film számunkra mégis különleges és egyedi: a történet második felét Magyarországon forgatták, így a magyar néző...

Salaam-E-Ishq (2007)

Salaam-E-Ishq (2007)

  Igaz, hogy ez egy bollywoodi filmekkel foglalkozó site, de kétlem, hogy sok olyan filmrajongó lenne közöttünk, aki ne látta volna Richard Curtis 2003-as Igazából szerelem (Love Actually) című alkotását. Én személy szerint meglehetős késéssel, az első televíziós sugárzás idején láttam,...